Hei.
Atter en fin dag, en dag ute på havet og hobbyfiske sammen med « kjekken».
Drømmevær i februar ( -4), som en vårdag!
Dette er det gode liv!- for meg… Og jeg tenker at dette liv ville mange hatt så inderlig godt av… mange bare vet det ikke!
Å hive ut fiskesnøret… hva biter på kroken? Tungt eller lett, napper ivrig eller rykkvis… Kommer fangsten opp i båten, eller glipper den? Spennende…
I dag gikk vi nok til et (eller flere ) herlig måltid, et måltid som flere generasjoner av kystfolket har overlevd på
—Fersk fisk, lever og rogn. (Torsk i dag)
Med – Brødbete; fisk, potet, lever og rogn krakket sammen og lagt mellom flatbrød… herlig! en barndoms rett!
Våre forfedre benytte hele fisken eller dyret til mat, en viktig næringskilde for å overleve, med stoffer kroppen trenger. Og å ta vare på mat, en respekt for det levende liv og gitte ressurser. Har vi glemt noe? Er alt en selvfølge for oss?
Alt kan ikke kjøpes for penger … vi kan ikke ete dem og overleve på sedler..
Vell, etter et slikt herremåltid blir øynene tunge og den gode søvn gir kroppen hvile.
Siterer Petter Dass.
Ney! Fisken i Vandet, det er vores Brød,
Og miste vi hannem, da lide vi Nød,
Og jammerlig nødes at sukke.
Far tusindfold vel, og hav tusindfold Tak!
Og her med jeg ender min Nordlandske Snak,
Min Hane hold op til at gale!
Fin februar dag…