Hei.
Stekt fersk sild og softis? To forskjellige komponenter som begge er gode hver for seg.
Stekt fersk sild er nydelig mat, det synes jeg da, men vet at mange ikke liker det, og det mye på grunn av bein, tusenvis, nesten, av små bein. Det plager ikke meg.
Stekt sild og ny potet, og blåbærsuppe til dessert hørte til min barndoms meny på Helgeland, en høstrett.
Silda har hatt en stor betydning for overlevelse langst Nordlandskysten. Den i dag eksklusive fisk var fattigmannskost en gang. Rik på fettsyrer som vi trenger, billig og i rike forekomster reddet den en generasjon før oss, noe å tenke på.
Da jeg var barn og fikk servert sild, og klaget på alle beina, fikk vi ungene, klar beskjed, det finnes ikke fisk uten bein, spis opp maten. Tror at slik gikk det til at jeg spiser det meste, i alle fall smaker på. Om det var rett eller gal barneoppdragelse vet «fuglene», men sånn var det , og jeg er fortsatt glad i mat og nye smaker er spennende å prøve ut.
Mener at mange barn i dag er snare for å ikke like, og får jaggu gehør for det også.
Softis et godt , og med krokan til, masse krokan!! I mangel på blåbærsuppe er softis Ikke så verst dessert. I dag ble det sånn .
De som ikke har prøvd, prøv å smak, ikke bare en gang, men ett par , sild et godt !
Softis et søtt, sild et sundt