Hei.
Dagen i dag har vært innholdsrik i opplevelser Og sol !
Fiske og oppussing.
Når dagen er som i dag, da er det godt å være. Tenker at jakten på opplevelse og det gode liv kanskje ligger nærmere enn en tror.
Det er godt å gjøre noe, bruke kroppen, hjelpe til eller være aktiv. Jeg får energi av å yte. Energi gir energi.
Etter fire timer ute på sjøen hadde vi fin fangst av uer og stor sei. Litt tungt å få opp fisk fra dypet, over 100 m. men spennende.
Det ble Kokt uer til middag i dag. Avkokt sei til i morgen.
Avkokt sei ,også kalt, Skomaker laks. Trekkes i oppkok vann med salt, hel pepper og lauvbærblad. Står i kokevannet til servering dagen etter. Serveres med kokt potet, rømme og agurksalat eller gulrot, eller kinakål i strimlet vendt i rømme. Godt.
Mens skipper, snekker og kokk skar file og kokte middag, malte jeg nylaga port. Fin fordeling, synes no jeg.
Senk kravene og Nyt dagen.
Avkokt sei til i morra, heller ikke feil.