Hei.
Se torsken, se torsken, se torsken
En feit og fin og norsk en,
en norsk en, en norsk en. (en sang)
En ekte Lofottorsk jeg er,
for jeg er født i Henningsvær.
Fadderullan dei, fadderullan dei,
fadderullan dullan dei.
-Det er mange sanger, tekster, taler, matretter, historier, medisiner … som har innehold av Torsken.
Torsken er en attraktiv fisk verden over. En stor eksportvare for oss.
Og no er vi midt i vekstområdet for denne delikatesse.. snakk om!!
Og det er helt ok!
Havet her er tilnærmet reint og fisken har gode vekstforhold som igjen gir god kvalitet. Og vi frotser i »blodfersk» Torsk uten å tenke så mye på den goden!
Joda, vi spiser Torsk i mange varianter gjennom uka.
Kokt fersk Torsk, klevningshau, lever og rogn ( store deler av fisken) sammen med kokte poteter er en kraftig rett som «sitter godt».
Stekt Torsk med råkost og poteter.
Lettsaltet Torsk med potet og gulrotstuing og stekt bacon/flesk.
Boknafisk ( tørket fersk torsk) med potet og gulrotstuing, smeltet smør/ bacon.
Klippfisk( tørket saltet Torsk)…
Dette er bare noe…som kan sette smaksløkene i gang ..
Og det er spennende å få den på kroken, ikke så lett å lure heller.., Her må kunnskap til!
Bon appetit!
Stekt Torsk sammen med stekte grønnsaker og fiskesaus.