Torsken

Hei.

Se torsken, se torsken, se torsken
En feit og fin og norsk en,
en norsk en, en norsk en.                            (en sang)

En ekte Lofottorsk jeg er, 
for jeg er født i Henningsvær.
Fadderullan dei, fadderullan dei,
fadderullan dullan dei.

-Det er mange sanger, tekster, taler, matretter, historier, medisiner … som har innehold av Torsken.

Torsken er en attraktiv fisk verden over. En stor eksportvare for oss.

Og no er vi midt i vekstområdet for denne delikatesse.. snakk om!! 

Og det er helt ok! 
Havet her er tilnærmet reint og fisken har gode vekstforhold som igjen gir god kvalitet. Og vi frotser i »blodfersk» Torsk uten å tenke så mye på den goden! 

Joda, vi spiser Torsk i mange varianter gjennom uka. 

Kokt fersk Torsk, klevningshau, lever og rogn ( store deler av fisken) sammen med kokte poteter er en kraftig rett som «sitter godt». 

Stekt Torsk med råkost og poteter.

Lettsaltet Torsk med potet og gulrotstuing og stekt bacon/flesk.

Boknafisk ( tørket fersk torsk) med potet og gulrotstuing, smeltet smør/ bacon.

Klippfisk( tørket saltet Torsk)…

Dette er bare noe…som kan sette smaksløkene i gang ..

Og det er spennende å få den på kroken, ikke så lett å lure heller.., Her må kunnskap til!

Bon appetit!

En fin, god Torsk
Kokt torsk, rogn

Stekt Torsk sammen med stekte grønnsaker og fiskesaus.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg