Frokost med Ayran


Frokost i Tyrkia..
Gleder meg til denne « surmelka»..

Minner meg om min barndoms sommerdrink ute på jordet i slåttonna.
Vi hadde med ei spann med saup utblandet i kaldt vann.

En herlig, syrlig og sunn tørstedrikk..

Kjernemelk (også kinnemelk og saup) er væsken som blir tilbake når smør skilles fra fløten under kjerning.

Saup er/ var anvendelig til mange matretter.
Kokte fersk fisk i saup, til brødbaking, grøt..m. m

Synd vi ikke har den i Norge, synes eg😊

Andre har noe vi ikke har, vi har noe de andre ikke har..

Spennende å smake på og kjenne
på « slektskapet».

Akkurat som denne/eller noe lignende, er no vi en gang hadde, men ble borte i moderniseringen..

Får ta med meg en «dunk» heim.. på kvota🤗

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg