Frokost med Ayran


Frokost i Tyrkia..
Gleder meg til denne « surmelka»..

Minner meg om min barndoms sommerdrink ute på jordet i slåttonna.
Vi hadde med ei spann med saup utblandet i kaldt vann.

En herlig, syrlig og sunn tørstedrikk..

Kjernemelk (også kinnemelk og saup) er væsken som blir tilbake når smør skilles fra fløten under kjerning.

Saup er/ var anvendelig til mange matretter.
Kokte fersk fisk i saup, til brødbaking, grøt..m. m

Synd vi ikke har den i Norge, synes eg😊

Andre har noe vi ikke har, vi har noe de andre ikke har..

Spennende å smake på og kjenne
på « slektskapet».

Akkurat som denne/eller noe lignende, er no vi en gang hadde, men ble borte i moderniseringen..

Får ta med meg en «dunk» heim.. på kvota🤗

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg