Frokost i Tyrkia..
Gleder meg til denne « surmelka»..
Minner meg om min barndoms sommerdrink ute på jordet i slåttonna.
Vi hadde med ei spann med saup utblandet i kaldt vann.
En herlig, syrlig og sunn tørstedrikk..
Kjernemelk (også kinnemelk og saup) er væsken som blir tilbake når smør skilles fra fløten under kjerning.
Saup er/ var anvendelig til mange matretter.
Kokte fersk fisk i saup, til brødbaking, grøt..m. m
Synd vi ikke har den i Norge, synes eg😊
Andre har noe vi ikke har, vi har noe de andre ikke har..
Spennende å smake på og kjenne
på « slektskapet».
Akkurat som denne/eller noe lignende, er no vi en gang hadde, men ble borte i moderniseringen..
Får ta med meg en «dunk» heim.. på kvota🤗
2 kommentarer
Det e nyyyyydelig😋😋😋😋
Ja! Her er eg grådig på drikken😁