Gomme

»Helgelandsgomme» eller « Kvitgomme» er godt og enkelt å lage😋

På skiva, på lefse, på vafler, på ei skjei…

Gommen er knallgod varm, men også kald.

Kan fryses hvis behov.. her kommer det ikke så langt før skålene er tomme😁

Her er bare to 6 skåler 🥳

I dag ble det gomme på skiva til frokost😋

Enkel å lage.

Koker opp hel melk..

(ca. 5 liter melk)

-1.liter kulturmelk røres inn, for å få fram ostemassen.

Ostemassen tas ut av mysa med en fiske sleiv å has i et dørslag.  ( det vannet som blir igjen etter at melken har blitt til ost)

La mysa renne av ( en god halvtime)

Ha ostemassen i en kjele. Krakk/ rør den litt sund.

Ha i ca en halv liter melk, rør dette godt sammen, kok opp.

Ha i en god neve med rosiner.

1-2 ts. kardemomme.

1 desiliter sukker mot slutten av koketiden.

Ha i to ss hvetemel for å tykne. Kok under omrøring i ca. 5min.

Gommen tykner litt når den blir kald😃

Øse gomme i de skåler du vil bruke.

Strø over med kanel 😁

 

Vips😄

Så er det klart for innhogg🧑‍🎄

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg