Gomme

»Helgelandsgomme» eller « Kvitgomme» er godt og enkelt å lage😋

På skiva, på lefse, på vafler, på ei skjei…

Gommen er knallgod varm, men også kald.

Kan fryses hvis behov.. her kommer det ikke så langt før skålene er tomme😁

Her er bare to 6 skåler 🥳

I dag ble det gomme på skiva til frokost😋

Enkel å lage.

Koker opp hel melk..

(ca. 5 liter melk)

-1.liter kulturmelk røres inn, for å få fram ostemassen.

Ostemassen tas ut av mysa med en fiske sleiv å has i et dørslag.  ( det vannet som blir igjen etter at melken har blitt til ost)

La mysa renne av ( en god halvtime)

Ha ostemassen i en kjele. Krakk/ rør den litt sund.

Ha i ca en halv liter melk, rør dette godt sammen, kok opp.

Ha i en god neve med rosiner.

1-2 ts. kardemomme.

1 desiliter sukker mot slutten av koketiden.

Ha i to ss hvetemel for å tykne. Kok under omrøring i ca. 5min.

Gommen tykner litt når den blir kald😃

Øse gomme i de skåler du vil bruke.

Strø over med kanel 😁

 

Vips😄

Så er det klart for innhogg🧑🎄

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg