Kortreist

Hei.
Må bare få slått ett slag for kortreist og rein mat.

Har nettop inntatt en middag i særklasse.

På menyen:
Fersk Torsk fra havet rett utafor bolig, fisket i dag av en familiemedlem, Elias.
Stekt av « kjekken».
Gulrøtter, mandelpotet og salat fra egen hage.( eg raspa🤗)
Rømme fra Tine( norske bønder).


Å.. min skaper det var godt!!

Er så heldig å ha fått denne muligheten og gaven, – å vite hva jeg spiste i dag!!

Å vite det, et ikke alle gitt.

Det å tilberede mat fra « grunnen» av er blitt «in» i dag, det er veldig bra!

Min generasjon eg jo oppvokst med det, —tenk for en ressurs vi er og har..

Vi liker å lage mat, «kjekken» og eg. Vi liker å spise god « heimelaga» mat.
Liker å spise så « rein» mat det er mulig å få tak i.
Liker å hente av naturens spiskammer.

Rein mat,
(uten stråling,holbarhetsmiddel,stoffer og farge)-råtner, blir surt, mugler …
-det er naturlig og et « friskhetstegn».

Naturen trenger ikke holdbarhetsstempel, du ser, smaker og lukter det som er ødelagt eller friskt.., men det må læres og øves på..

Fisk er et råstoff som kan benyttes til mange varierte rettet.


Bare et tips 😋☺️

4 kommentarer

    1. Kortreist og rein mat smaker absolutt best 😋.

      Får ikke fiske torsk her jeg bor. Den er vernet i håp om at den ikke skal bli helt borte. Blir helt blank i øya av å se den tallerkenen der ❤️

      1. Hei. Huff, det et trist at en fiskebestand blir borte. Grunnen er menneskeskapt, dessverre.
        Vi her nord er heldige enda som har Torsk, men der et i mink.
        Og denne middagen var særs god i dag, etter noen timer på havet🤗

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg