Fredagskveld.. ikke fredagstaco her, men lefsebaking☺️
Det er krinalefse som no er unnagjort til jul, heldigvis, mye jobb, synes eg.,
Med ny stekovnen ble det ekstra spennende å se resultat i grill😜🫣
Egentlig er eg ikke ferdig før den er smurt.. ( smøres med sukker, smør og kanel) det blir i morra🙄
Krinalefse er en Helgelands rett.
Lefsa ble/ blir servert ved høytider, fest og sorg..
Serveres til kaffe/ te/ sjokolade..
Det er ikke en rask og billig bakst😀
Litt kort om vaskeprosessen.
Kjevler ut leiver ..
De stekes/ tørkes på takke
Så krines leiven med en litt tykk røre.
Ei krine blir brukt for å lage mønster.
Det finnes mange mønstre.. hver sitt☺️
Etter det stekes leiven i stekovnen på grill.
Stables og ha på tyngde for forming😀
Så i morra er det å bløte lefsa med vann, smøre og klippe opp i trekanter😀
Det var kort beskrivelse av en lang prosess😀