Krinalefse

Fredagskveld.. ikke fredagstaco her, men lefsebaking☺️

Det er krinalefse som no er unnagjort til jul, heldigvis, mye jobb, synes eg.,

Med ny stekovnen ble det ekstra spennende å se resultat i grill😜🫣

Egentlig er eg ikke ferdig før den er smurt.. ( smøres med sukker, smør og kanel) det blir i morra🙄

Krinalefse er en Helgelands rett.

Lefsa ble/ blir servert ved høytider, fest og sorg..

Serveres til kaffe/ te/ sjokolade..

Det er ikke en rask og billig bakst😀

Litt kort om vaskeprosessen.

Kjevler ut leiver ..

De stekes/ tørkes på takke

Så krines leiven med en litt tykk røre.

Ei krine blir brukt for å lage mønster.

Det finnes mange mønstre.. hver sitt☺️

Etter det stekes leiven i stekovnen på grill.

Stables og ha på tyngde for forming😀

Så i morra er det å bløte lefsa med vann, smøre og klippe opp i trekanter😀

Det var kort beskrivelse av en lang prosess😀

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg