Krinalefse

Fredagskveld.. ikke fredagstaco her, men lefsebaking☺️

Det er krinalefse som no er unnagjort til jul, heldigvis, mye jobb, synes eg.,

Med ny stekovnen ble det ekstra spennende å se resultat i grill😜🫣

Egentlig er eg ikke ferdig før den er smurt.. ( smøres med sukker, smør og kanel) det blir i morra🙄

Krinalefse er en Helgelands rett.

Lefsa ble/ blir servert ved høytider, fest og sorg..

Serveres til kaffe/ te/ sjokolade..

Det er ikke en rask og billig bakst😀

Litt kort om vaskeprosessen.

Kjevler ut leiver ..

De stekes/ tørkes på takke

Så krines leiven med en litt tykk røre.

Ei krine blir brukt for å lage mønster.

Det finnes mange mønstre.. hver sitt☺️

Etter det stekes leiven i stekovnen på grill.

Stables og ha på tyngde for forming😀

Så i morra er det å bløte lefsa med vann, smøre og klippe opp i trekanter😀

Det var kort beskrivelse av en lang prosess😀

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg