Naturens helsekammer

Hei.

Høsten er her og med den følger det mye godsaker. Frukt, grønnsaker og bær, markens grøde. Vi kan øse i bøtter og spann hvis vi vil ha det naturen har å by på, det er fri tilgang på mye av det. 

Å gå ut i skogen å plukke bær har mange verdier. Bøy og tøy, stiv rygg, strekk i lår og legg, nær bekjentskap med mygg og fluer, elg kan forekomme, masse deilig bær som kan saften, syltes eller fryses, eller rett i munnen, nam!

For tiden har jeg veldig behov for blåbær, må bare ha det. I dag kom jeg meg ut i skogen og fylte et spann ganske kjapt. Veldig fornøyd dro jeg hjem og renset herligheten. Måtte ha pannekake med nyrørt blåbær, himmelsk  delikatesse! 
Men hvilken virkning har disse blå bærene, og hvorfor må min kropp ha disse?

 Hmmm? 

Måtte sjekke på nett og fant mye :

Det finnes knapt noen matvarer som er rikere på antioksidanter enn blåbær. De sies å forsinke aldringsprosessen og gjør hjernen klarere.

Effekt av antioksidanter får du best når du spiser dem naturlig, så kom deg ut og plukk! I tillegg finnes det studier som viser at blåbær kan motvirke kreft og senke kolestrolet. Kan man ønske mer?

Blåbær er en kilde til vitamin E, vitamin C og folat. I tillegg har blåbær et høyt innhold av kostfiber. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kostfiber er bra for fordøyelsen.

Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Her må det plukkes mere! (Må være dette med aldring og klarere hjerne som skriker etter blåbær.)

Tips, masse bær i år.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg