Hei!
Ferdig med nest siste prosess av – Seillaks produksjon.
Et samarbeidsprosjekt, « kjekken» fisket, skar filet og saltet.
Resten er min oppgave.
Veldig grei fordeling..
Skjært tynne skiver av saltet seifilet, laget bad bestående av farge og røyksyre ( kan jo røyke selv også).
Nå får denne stå å godgjøre seg til i morra.
Da er siste prosess.
Et godt gammelt pålegg..
Fint å ta vare på gamle mattradisjoner.
4 kommentarer
Bloggoverskriften vekket min interesse på blogg.no, og måtte inn og lese. Dette er jo så godt, og noe jeg har laget mange ganger 😊
Men, det skal vel være ‘seilaks’ og ikke ‘seillaks’?
Hei.
Helt riktig, takk skal du ha… sånn går det når tastene på telefonen er små og pekefingrene mine store🤗
jeg har spist mye seilaks i mitt liv, men lenge siden sist. veldig godt.
Det var vel kanskje mest vanlig «før i Tia». Synes også det er godt sån innimellom