Hei.
Mat til glede og nødvendighet.
Noen spiser for å leve, andre lever for å spise…
Tror jeg er i begge leirer ..Ser sånn ut på ringene.. (Michelin mannen)
I dag var det «Skomakerlaks« på menyen. Avkokt sei.
Hører sommeren til!
Fisket ved Hestmannøy, på «Stertingen,» i går, kokt på kvelden i salt, eddik, hel pepper og laurbærblad.
Servert kald med rømme, agurksalat og potet…snadder, herlig!!! Og vin i glasset..
«Skomakerlaks» kommer sikkert av at en gang var laks en en luksus rett, i dag en billig mat. Ikke alle hadde råd til laksemiddag og derfor ble sei en erstatning.
Laks, før oppdrettseventyret, var festmat!
Hadde laks som pappa fisket med egen not til min konfirmasjon, nydelig mat.
Fortsatt er fri/ vil havlaks å foretrekke fremfor laks i fangenskap!
Smak og farge er som natt og dag.
Oppdrett er triste greier! Min mening…