Solboller eller skolebrød


Sånn på slutten av en fredag, til musikk fra «Dansbar fredag « på radioen..

-sånn bli ferdig til nyheten kl. 19••

Baka eg skolebrød eller solboller, fikk sånn lyst på det, å da var det bare å hente fram «Assistenten», kjøkkenmaskinen…

Bruker min gamle bolleoppskrift, den kan forvandles til mange varianter, med kanel, rosiner eller vanilje.

Altså en anvendelig deig.

De ble så pass brukbare i smak at de ga « mersmak» ( ete to allerede ..)

Trenger:

Har ca.1 liter hvetemel i bakebollen, -har i mer etter behov til passe deig.

1 pose Tørrgjær for søt bakst.

ca. 1 dl. Sukker

Ca.2 ts. Kardemomme

Ca.150 g smeltet smør

1 egg

5 dl vann/ melk

litt salt

«Assistenten» jobber med deigen i 5-6 min.

Hever ca. 45 min før «Assistenten» knar videre ca 5 min.

 

Lager 24 boller, trykker ut en grop i midten med en skje, har i vaniljekrem.

 

Etterhev en god halvtime.

 

Stekes på 225 g i ca 15 min, til de blir lys brun.

 

Ha på melis blandet i litt vann, så kokos..

Spis!
Det er tid for solboller, trur eg ….

Og alle liker…, eller er det bare kjærringer.. he he

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    1. Åååå.🤩
      Solboller eller skolebrød er jo sååå godt.🥰
      Jeg fikk virkelig vann i munnen.
      Kos deg masse.🤗👌🏻

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg