Sånn på slutten av en fredag, til musikk fra «Dansbar fredag « på radioen..
-sånn bli ferdig til nyheten kl. 19••
Baka eg skolebrød eller solboller, fikk sånn lyst på det, å da var det bare å hente fram «Assistenten», kjøkkenmaskinen…
Bruker min gamle bolleoppskrift, den kan forvandles til mange varianter, med kanel, rosiner eller vanilje.
Altså en anvendelig deig.
De ble så pass brukbare i smak at de ga « mersmak» ( ete to allerede ..)
Trenger:
Har ca.1 liter hvetemel i bakebollen, -har i mer etter behov til passe deig.
1 pose Tørrgjær for søt bakst.
ca. 1 dl. Sukker
Ca.2 ts. Kardemomme
Ca.150 g smeltet smør
1 egg
5 dl vann/ melk
litt salt
«Assistenten» jobber med deigen i 5-6 min.
Hever ca. 45 min før «Assistenten» knar videre ca 5 min.
Lager 24 boller, trykker ut en grop i midten med en skje, har i vaniljekrem.
Etterhev en god halvtime.
Stekes på 225 g i ca 15 min, til de blir lys brun.
Ha på melis blandet i litt vann, så kokos..
Spis!
Det er tid for solboller, trur eg ….
Og alle liker…, eller er det bare kjærringer.. he he
Åååå.🤩
Solboller eller skolebrød er jo sååå godt.🥰
Jeg fikk virkelig vann i munnen.
Kos deg masse.🤗👌🏻
Hei. Fikk besøk og vi kosa oss, nesten fritt 🤗