Tørrfisk i vårvær

Hei.

En vakker vårdag på Helgeland går mot slutt. Helgeland er vakker uansett årstid og vær, vakrest! 
For tiden er det havet og fisking som opptar mine/ våre dager, juksa og garnfiske etter torsk. 
Fangsten blir sånn passe, men det er opplevelsen som betyr mest… Vi har mere enn nok i fryser, så er det interesse så bare ring…

Etter dagens tur ble det avslapping ute på trammen med en øl og tørrfisk, snadder!!!

Tørrfisk er sneks for kystfolk!

Tørket Torsk er den mest vanlige. Beste tid for denne produksjon er nå, før insekter livner til, da er det mest fare for uønsket bakterie.

 Tørking av matvarer/ fisk er en gammel tradisjon og viten. 
Det meste av tørket fisk i dag går til eksport. 

Men jeg synes tørrfisk er snadder, eter glatt opp hele halvsia!!

I min oppvekst hadde bestefar og andre nabokaller tørrfisk hengende under brygga. Og turen gikk noen ganger dit, uten lov!!! 

Tok jo bare en, av gangen…det gikk greit, ingen rettssak …

Fisken ble banka mør med en stein mot berget… vi barna viste på råd, hadde sett det før! 
Det var go saker det! Og er det enda!!

I dag ble jeg servert, slapp å bank selv, snakk om!!!

Slår et slag for Tørrfisk!!

 

Et stykke tørrfisk, alt borte!!
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg