Hei.
«Langt uti tyttebærskauen« en gammel slager, der kunne det neste skje.
I dag ble det en liten tur for å plukke tyttebær, skauen er like utafor porten og jeg var alene. Kavaleren hadde garasje jobb og kjøkkentjeneste, deilig med servert middag etter bærtur.
Tyttebær er godt til syltetøy, kokt og rårørt. Godt som smakstilsetning til kjøttmiddag, i sauser og gryter.
MEN, Trollkrem, en ener! Dessert, eller til nystekte vafler, nam!
Sitat fra oppslagsverk:
Tyttebær er en gammel legeplante. Frukten inneholder organiske syrer, vitamin C, vitamin A, B-vitaminer (B1, B2, B3) og kalium, kalsium, magnesium og fosfor. I tillegg til disse helsebringende stoffene, inneholder tyttebær også fytokjemikalier som antas å motvirke urinveisinfeksjoner.
Snart skal jeg lage trollkrem.
Trollkrem. Til 6 personer.
Ca. 0,5 kg rensede tyttebær
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 stk eggehvite
Pisk tyttebær, sukker og eggehvite i kjøkkenmaskin eller håndmixer til de fleste bærene er knust og det har dannet seg et rosa, fast skum. Server med en gang.
Er så godt att!