Tyttebær

Hei.

«Langt uti tyttebærskauen« en gammel slager, der kunne det neste skje. 

I dag ble det en liten tur for å plukke tyttebær, skauen er like utafor porten og jeg var alene. Kavaleren  hadde garasje jobb og kjøkkentjeneste, deilig med servert middag etter bærtur.

Tyttebær er godt til syltetøy, kokt og rårørt. Godt som smakstilsetning til kjøttmiddag, i sauser og gryter. 
MEN, Trollkrem, en ener! Dessert, eller til nystekte vafler, nam!

Sitat fra oppslagsverk:

Tyttebær er en gammel legeplante. Frukten inneholder organiske syrer, vitamin C, vitamin A, B-vitaminer (B1, B2, B3) og kalium, kalsium, magnesium og fosfor. I tillegg til disse helsebringende stoffene, inneholder tyttebær også fytokjemikalier som antas å motvirke urinveisinfeksjoner.

         Snart skal jeg lage trollkrem. 

Trollkrem. Til 6 personer.

Ca. 0,5 kg rensede tyttebær

200 g sukker

2 ts vaniljesukker

2 stk eggehvite

Pisk tyttebær, sukker og eggehvite i kjøkkenmaskin eller håndmixer til de fleste bærene er knust og det har dannet seg et rosa, fast skum. Server med en gang.
           Er så godt att!
 

Trollkrem og vafler 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg